Ansiktet först ner i en stenig väg

Stenig väg där jag ramlade med ansiktet först ner i backen.

På söndag eftermiddag efter jobbet åkte vi på familjetripp till det gamla kalkbrottet i Djura. Hade packat all kamerautrustning och tagit med mig min helt splitternya Sony a7iii. Allt var fantastiskt, vädret var perfekt, inte för varmt och inte för blåsigt för drönaren. Så jag tänkte att jag kunde få några fina bilder och jag hann få några foton innan saker och ting gick helt åt skogen.

Vår resa började i bilen och vi hade riktigt roligt. Att åka till en ny plats är alltid kul. Det gamla stenbrottet har turkost vatten och har dessutom några små grottor som man faktiskt kan gå in i. Efter nästan en timmes resa med bil kom vi dit, långt ute i skogen.

Tyvärr råkade någon av oss störa en bålgetings bo, en kom upp och var väldigt aggressivt. Vilket i sin tur resulterade i att jag tog några språng för att komma undan. Vilket jag inte borde ha gjort. Jag snubblade på en sten och flög som stålmannen i någon sekund, sedan krasch pang, ansiktet först ner i den steniga vägen. Blod rann från hela mitt ansikte, åtminstone kändes det som det, jag ropade på min fru som snabbt kom för att hjälpa mig. Hon hade sett min spektakulära olycka och var redo att ringa 112. Men hon insåg nog att det inte behövdes, så vi försökte stoppa den värsta blödningen på plats innan vi hastigt gick tillbaka till bilen. Sedan åkte vi till akutmottagningen i Falun för att få mig kontrollerad, mer än en timmes åktur, yay.

Om du vill se en väldigt grafisk selfie av mig på akuten kan du hitta den på mitt privata Instagram-konto @kenthhagstrom. Lyckligtvis bröt jag inga ben, men jag lovar dig att det gör ont i alla fall. Fick också en gratis läppförstoring, för min överläpp blev rejält svullen! Det ser roligt ut och det gör det också lite svårt att prata normalt. Men jag lever fortfarande.

Vad hände med all kamerautrustning som jag bar på? Det verkar som om inget pajade. Mindre repor på kamerahuset. Min Sony a7iii verkar vara byggd som en tank. Mitt Tamron 17-28mm f/2.8 som satt på fick ett dammlager på sig, men det verkar också fungera (förhoppningsvis har inget skit hittat in inuti). Lyckligtvis var allt annat packat i de vadderade kameraväskorna (en väska för kamerautrustning, en liten väska för drönaren). Jag har provat det mesta på kameran och jag har inte upptäckt att någonting inte fungerar än. Har fortfarande några funktioner kvar att testa, inte riktigt säker på hur man testar varenda enskild funktion heller. Jag fick med en försäkring när jag köpte kameran, så om det värsta har hänt så har jag i alla fall en reservplan. Men det suger ju att behöva använda en försäkring första veckan efter man har köpt något.

Jo, jag lyckades få några bilder innan jag först föll till marken. Också ett kort klipp inspelat med drönaren, det är ett olistat klipp på YouTube eftersom jag bara fick ett användbart klipp inspelat. Jag är inte säker på att jag vill återvända heller för att ta några mer bilder heller på ett tag.

Det var allt för den här gången. Kom tillbaka till min webbplats för att läsa om mer äventyr, fast förhoppningsvis utan olyckor. Tycker du att jag ska åka tillbaka till kalkbrottet?

Add comment

Next post Läskigt övergivet hus
image/svg+xml

Menu

Follow me

Instagram